SRS Uden

Waterbasketbal vereniging

Informatie

Waterbasketbal is een combinatie tussen waterpolo en basketbal en kent een eigen spelreglement. Deze teamsport vraagt om de nodige balvaardigheid en wendbaarheid in het water.
Doel van het spel is om de bal in de drijvende basket van de tegenstander te werpen en natuurlijk je eigen doel te verdedigen. Het team dat de meeste punten scoort is de winnaar.

Doelgroep

Iedereen met een lichamelijke of geestelijke beperking die kan zwemmen, kan deelnemen aan deze sport. Er wordt gespeeld in gemengde teams qua beperking, leeftijd en geslacht.

Aanpassing

Voor zwemmers die niet zelfstandig het zwembad in en uit kunnen, is een lift beschikbaar. Daarnaast zijn er zwembandjes en diverse kurken beschikbaar.

Sportvormen

Waterbasketbal kan zowel recreatief als in wedstrijdverband worden gespeeld. Wedstrijden speel je met een team van 5 spelers. SRS neemt deel aan de competitie van de KNZB. 

Vereniging SRS Uden

SRS Uden is een waterbasketbal vereniging voor Uden en omgeving. De vereniging is opgericht in mei 1987 en we hebben op dit moment 19 leden.

SRS Uden neemt met 3 teams deel aan de regionale competitie. SRS Uden is ingedeeld in de regio zuid samen met de volgende verenigingen: Gesposs uit Oss,
SVG Den Bosch en Aqua Novio uit Nijmegen. We spelen in totaal 4 regionale toernooien waarna de nummers 1 en 2 deel gaan nemen aan het NK waterbasketbal.

SRS Uden traint 1x per week op zaterdags van 18:00 tot 19:00 in het zeesterbad te Uden.